Geschiedenis

Koopman optiek is in 1890 opgericht door de broers Gijsbert en Thiemon Koopman met een bolderkar. Destijds een gecombineerd bedrijf: optiek en juwelier. In 1900 besloten ze zich te vestigen aan de Nieuwendam te Amsterdam en in Purmerend op toen nog ''de Varkensmarkt''.

In 1931 neemt de zoon van Gijsbert, óók genaamd Gijsbert de zaak in Purmerend over.

In 1951 verhuist zoon Gijsbert de winkel naar de bekende hoek in Purmerend: De kaasmarkt. Dé locatie waar wij tot heden altijd nog gevestigd zijn.

Niet veel later, in 1953, neemt de derde generatie Gijsbert zijn intrede in het bedrijf. Deze generatie Gijsbert nam de beslissing om de juwelier afdeling te laten vallen en verder te gaan met alleen de optiek en heeft veel kennis, onderzoek en energie gestoken in het groot maken van de markt en ontwikkeling van contactlenzen.

In 1993 neemt de vierde generatie Bert Koopman de winkel over. Bert is een ondernemer in hart en nieren en zorgt ervoor dat de winkel altijd up to date is. Zijn winkel is voorzien van de nieuwste technologieën, een uitgebreide keuze in monturen, hoog opgeleid personeel dat klantvriendelijk en servicegericht voor u klaarstaat. In 1999 is Koopman optiek hofleverancier geworden! Hier zijn wij uiteraard ontzettend trots op. Tegenwoordig werkt ook zijn dochter, Isabel, vol enthousiasme als opticien in de winkel.